Staj Takvimi

STAJ YAPACAK ÖĞRENCİLERİN UYMASI GEREKEN KURALLAR VE DOLDURMASI GEREKEN EVRAKLAR

İsletmelerde beceri Egitim Sözleşmesi:dosyalar/2017_11/13111301_sozlesme_yeni.pdf

İşletmelerde beceri Eğitimi Bilgilendirme Sunumu: dosyalar/2017_09/13195535_beceri_sunum.pdf

Sgk bildirim formu: meb_iys_dosyalar/34/12/748419/dosyalar/2018_05/22084833_sgk.docx

ÖĞRENCİLERİN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER

Her öğrenci Staj yerini bulmakla kendisi sorumludur.

1) Staja başlamadan yapılacak işlemler:

·        Her öğrenci staja başvuru yaparken kullanacağı fotoğraflı bir CV hazırlayacaktır.

·        Öğrenci staj yapacağı yer hakkında gerekli evrakı doldurmadan önce Alan Şefi ile görüşüp onayı alınacaktır.

·        Alan şefinden staj yeri için onay alındıktan sonra karşılıklı olarak Staj Sözleşmesi imzalatılacaktır.

Staj yeri bulup sözleşme imzalama işlemi en geç Mayıs ayının son haftasına kadar tamamlanacaktır.

2) Staj süresince yapılacak işlemler:

Staj belgeleri tükenmez veya pilot kalem kullanılarak doldurulacaktır.

Staj Günleri

·        Stajınız okullun açıldığı ilk gün  başlar son gün biter.

·        3308 sayılı kanuna göre öğrenciler iş yerlerinde meslek hastalıkları ve iş kazalarına karşı sigortalanacaktır.

Sigorta primleri Milli Eğitim bakanlığı tarafından ödenecektir.

·        Çalışma günleri haftada 3 iş günü ve resmi çalışma saatleridir.

·        Her şube farklı günlerde  staja gidebilir.

(Örneğin, 11 A Pazartesi Salı Çarşamba staja giderken, 11B Pazartesi Çarşamba Cuma staja gidebilir.

·        Hafta sonları ve resmi tatiller de stajyerler işletmelerde çalışmak mecburiyetinde değillerdir.

Devam – Devamsızlık Takibi

·        Staj yapılan tarihler arasında yapılan yoklamada staj yerinde olmayanların stajı geçersiz sayılacaktır.

·        İş takibi ve devam çizelgesi günü gününe işlenip öğrenciden sorumlu olan usta eğitici/öğretici tarafından doldurulacak ve imzalanacaktır.

·        Devamsızlık takip çizelgesinde belirtilen tarih staj günleri ile aynı olmalıdır.

·        İşyerinde yapılan devasızlıklar okul devamsızlığı gibi sisteme girilecektir.

·        İşletme tarafından doldurulup imzalanan Devamsızlık Çizelgeleri ilgili her ay bitiminde kapalı zarf içinde Koordinatör Öğretmene teslim edilecektir.

·        Stajı yapılan işyerinde öğrenciye yakışmayacak hareketlerde uzak durulacaktır.

·        Staj dosyanızı staj süresince yanınızda bulundurunuz. Sizi kontrole gelen Koordinatör öğretmeninize staj dosyanızı gösteriniz.

Dönem Not Fişi

·         İşletmeler görevli olan kişiler (Usta Eğitici/Öğretici ve İşletme Yetkilisi tarafından imzalanacaktır.

·         Daha önceden duyurulan tarihte bu belge Koordinatör Öğretmene kapalı zarf içerisinde getirilecektir.

·         Bu evrakların uygunluğu okul idaresi tarafından onaylanarak öğrencinin İşletmede Beceri Eğitimi (Staj) dersi notu olarak kayıt edilecektir.

·         Bu işlemler iki dönem sonu için ayrı ayrı yapılacaktır. (Güz Dönemi ve Bahar Dönemi)

Staj Dosyası

·        Staj süresince verilen dosya tertipli ve düzenli olarak doldurulacaktır.

·        1. Dönem Bilişim Zümresi tarafından hazırlanan Staj Dosyası Konuları öğrencilere verilecektir.

(Staj Dosyası 10 - 11 – 12 sınıf meslek dersi içeriklerinden oluşur.)

3) Staj bitiminde yapılacak işlemler:

·        Staj dosyaları stajınız bittikten sonra Alan Şeflerine teslim edilecektir.

·        Staj dosyasını teslim etmeyenlerin stajı geçersiz sayılacaktır.

·        Staj dosyası Haziran ayının ilk haftasında alan şefine imza karşılığında teslim edilecektir.

·        Dönem Sonları işletmeler tarafından öğrenciye verilen Dönem Sonu Değerlendirme Formları imzalanmış ve mühürlenmiş olarak kapalı zarf içinde Koordinatör öğretmene teslim edilecektir.

·        Stajı tamamlanan öğrenci Sene Sonu Beceri Sınavında başarılı olduğunda stajı tamamlamış sayılır.

(Beceri Sınavı 10 - 11 – 12 sınıf meslek dersi içeriklerinden oluşur.)

Yayın: 21.01.2015 - Güncelleme: 08.05.2023 12:50 - Görüntülenme: 12244

Etiketler :