T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KADIKÖY - General Ali Rıza Ersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okul Müdürümüz Neriman TOKATLIOĞLU'nun 19 Mayıs Mesajı

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk' ün  19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlattığı bağımsızlık mücadelemizin 102. yıldönümüne ulaşmış olmanın gururunu yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919' da  Samsun'da yaktığı  bağımsızlık meşalesi, milletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelemizde yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir.

Cumhuriyetimizin kuruluş müjdesi ve  yediden yetmişe milletimizin kurtuluş müjdesi olan 19 Mayıs, milletimiz için gurur kaynağı, gençlerimiz için ise bir armağan olmuştur.

İstiklal mücadelemizin başladığı 19 Mayıs'ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, gençlere duyulan inancın ve güvenin bir göstergesidir.

Sevgili gençler sizler milletimizin umudu, rüyası, duası ve güneşli yarınlarısınız.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sizlere vasiyeti olan " Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir." cümlesini aklınıza ve kalbinize kazıyınız. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur.

Sevgili gençler;

Gönüllerinizde sevgi, kardeşlik, hoşgörü değerlerini beslemeniz, başarılarınızı artıracak; ülkemiz ve dünya barışına önemli katkılar sağlayacaktır. Sağlıklı, bilgili, güzel ahlaklı, kendine güvenen, özverili, çalışkan, değerlerimize bağlı, hak ve özgürlüklerine önem veren, sorumluluk sahibi bireyler olarak en iyi şekilde yetişmeniz, üstün bir gayretle çalışmanız ve başarılarınız, ülkemiz ve milletimiz için daha aydınlık günler demektir. Kahraman ecdadımızın büyük bir fedakârlıkla edindiği ve bizlere bıraktığı mukaddes mirasın asıl sahipleri sizlersiniz. Ülkemizin geleceğinde ve dünyada söz sahibi olmanız; sizlerin soran, sorgulayan, araştıran, planlı ve düzenli çalışan, okuyan, eleştirel değerlendirmelerde ve çözüm odaklı yaklaşımlarda bulunabilen, teknolojiyi layıkıyla kullanan, insan haklarına saygılı, yenilikçi ve bilinçli bireyler olarak yetişmenize bağlıdır.

Bu duygularla, başta Cumhuriyetimizin  kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, vatanımız için mücadele eden eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen şehitlerimizi  rahmetle,  gazilerimizi şükranla yâd ediyor,  başta gençlerimizin olmak üzere Milletimizin 19 Mayıs Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı' nı kutluyorum.

Saygılarımla

Neriman TOKATLIOĞLU

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Okul Müdürü

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 18.05.2021 - Güncelleme: 18.05.2021 16:05 - Görüntülenme: 383
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
19,Mayıs,Mesaj,Atatürk,