18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Törenini Gerçekleştirdik

Tarihimizin şanlı sayfalarından biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferini 109. Yıl dönümünde şehitlerimizi saygı ve minnetle andığımız bir program gerçekleştirdik. Tarih öğretmenimiz Züleyha Atmaca Poyrazın konuşmasi ile günün anlam ve önemini vurguladık, anlamlı şiirler ve konuşmalarla devam eden programımızda Çanakkale oratoryosu seslendirildi. Ardından müzik öğretmenimiz Süheyla Subay yönetiminde okul koromuzdan türküler ve marşlar dinledik. Törenimizde emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

İstiklal Marşı'mızın kabulünün 103. yılında, Mehmet Akif Ersoy'u saygı ve minnetle andık . Ve '' Nice  Akifler yetişsin de bu topraklarda,

hiçbiri yeni bir İstiklal Marşı yazmak zorunda kalmasın asla!'' diye  temennide  bulunduk. Programı hazırlayan, Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz

Bilim, Teknoloji ve İnternet Kulübü tarafindan siniflar arasi bilgi yarismasi keyifli bir sekilde yapildi. Birinci olan sınıflarımızı tebrik ederiz.

Okulumuzda 01-07 Mart "Deprem Haftası" faaliyetleri kapsamında 6 mart 2024 Çarşamba günü Deprem tatbikatı yapılmıştır.

Bilim Teknoloji ve İnternet Kulübü haftası dolayısıyla kulup öğrencilerimizin araştırmaları sonucu güncel teknoloji haberleri ile panomuz yenilenemiştir. Tüm öğrencilerimizi Bilişim Teknolojileri katında (1. kat ), yenilikleri takip etmek adına panomuzu okumaya davet ediyoruz.

Öncü Kadıköy Projesi kapsamında "Garemtal'in Kitap Kurtları "ekibi olarak Özlem Çuhadar rehberliğinde kitap kampanyası başlatıyoruz. Amacımız  okulumuzda kütüphane dışında da kitap okuma mekanları oluşturarak, bu mekanlarda kitap okunmasını sağlamak. Proje ekibi olarak diyoruz ki kitap getirin çoğ alalım, kitap getirin yeni  dünya larla buluşalım.

Teknolojinin Bilinçli Kullanımi konulu seminerimize velilerimizden Ülkü Hanım katılmıştır. Bilişim sektöründe çalıştığı için konualara vakıf olması seminerimizin sohbet şeklinde geçmesini sağlamıştır. Geleceğe yönelik yapay zekanın hayatımıza etkilerini konu aldığımız seminerimiz verimli geçmiştir. Katılımından dolayı velimize ve semineri veren Bilişim Teknolojileri öğretmeni Özlem Bayram'a teşekkür ederiz.

Akran öğrenme, öğrencilerin birbirlerine yardım etmesi, bilgi ve tecrübelerini birbirlerine aktarması biçiminde uygulanan bir öğretim yöntemidir. 12/M sınıfı öğrencimiz Emirhan VARDAR 2 yıldır üstlenmiş olduğu video film hazırlama yöntem ve tecrübelerini 9. ve 10. sınıf öğrencilerine aktararak, bu görevini arkadaşlarına devredecektir. Kendisine verdiği emekler için teşekkür ederiz.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Atasözlerini ve Deyimleri Resmetme Etkinliği:

Az sözle çok şey anlatan atasözlerimizden ve deyimlerimizden yola çıkarak resimler çizen öğrencilerimiz hem keyifli vakit geçirdiler hem de bilgilerini pekiştirdiler. Etkinliğimize emek veren öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

9C sınıfı öğrencileri seçtikleri atasözleriyle ilgili doğaçlama oyunlar sergilediler.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Anlat Bakalım Etkinliği:

Öğrencilerimiz kelime hazinelerini zenginleştirdiler. Eğlenirken öğrendiler.

YASAD, MEB ve Yazılım Firmalarının katılımıyla Meslek Liseleri - Bilişim Teknolojileri öğrencilerini yazılım firmalarıyla buluşturan MELYAZ projesi, proje sürecini tamamladi. Yapılan kapanış toplantısında projenin ne kadar faydalı olduğu ve "faydalı model" olarak önce İstanbul genelinde daha sonra Türkiye genelinde uygulanacagı söylendi. Okulumuz adına projeye katılım sertifikasını projenin yürütücüsü Özlem BAYRAM aldi. Okul müdürümüz Ömer YÜKSEL projede emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti. Öğrencilerimize her türlü destegi veren hami firmamız Workcube yöneticileri Ömer TURHAN ve Özlem TURHAN'a çok teşekkür ederiz.

Ock

MELYAZ Projesi kapsamında hami firmamiz olan Workcube 25/01/2024 tarihinde İTÜ Süleyman Demirel Kongre Merkezinde konferans vermiştir. Proje kapsamında İşletmede Beceri Eğitimini Workcube'de yapan öğrencilerimiz YASAD başkanı Gülay KAMALI ve Workcube yöneticisi Özlem TURHAN'dan "Genç Yazılımcılar" ödülünü aldılar. Projenin yürütücüsü Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Özlem BAYRAM öğrencilerini bu mutlu günde yalnız bırakmadı.

Ock

DİVÂNU LUGÂTİ'T TÜRK OKUMALARI

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında Türkçenin ilk derleme sözlüğü,ilk dil bilgisi kitabı ve ilk edebiyat antolojisi olan Divânu Lugâti't Türk'ü okuma etkinlikleri okulumuzda gerçekleştirildi.  Edebiyat Öğretmeni Sema Deniz Yolsal rehberliğinde EBA platformundan yararlanılarak Kaşgarlı Mahmut'u tanıtan  ve bu büyük eserin yazılış amacını vurgulayan videolar izlendi. Sözlükte yer alan  kelimelerin anlamları, kullanıldıkları  örnek cümleler, şiirler ve atasözleri büyük bir ilgi ve dikkatle incelendi. Etkinliğimizin sonunda öğrencilerimiz,  "Dil ve Kültür ilişkisi" konusunda denemeler yazarak bilgilerini pekiştirme ve ifade etme fırsatı buldular.